1. A Nyaraló és annak berendezése, eszközei nem rendeltetésszerű használatából, illetve a házirend megszegéséből származó károkért a vendégek anyagi felelősséggel tartoznak, az esetleges károkat jelenlegi piaci áron számoljuk fel.
 2. Minden lopás azonnali rendőrségi feljelentést von maga után értéktől függetlenül!
 3. A Vendégek vagyontárgyaiért nem vállaljuk a felelősséget!
 4. Az érkezés napján a Nyaralót vendégeink 15:00 órától foglalják el, illetve azokat a kijelentkezés napján 10:00 óráig hagyják el.  (Eltérő időpontokra egyeztetés esetén van lehetőség.)
 5. Este 22 órától reggel 7 óráig csendtilalom van, kérjük, ebben az időszakban legyenek a szomszédokra tekintettel és mellőzzék a hangos zenét és a hangoskodást.
 6. A Nyaralóba idegeneket ne engedjenek be illetve éjszakára a házban tartózkodó személyek száma nem haladhatja meg a megegyezésben megadott személyek számát.
 7. Az épületekben dohányozni, valamint füstölőt használni szigorúan tilos!
  A kinti területen a dohányzás megengedett, kérjük a hamutartót használják!
 8. Tüzet rakni a kijelölt tűzrakó helyen lehet a mindenkori tűzvédelmi szabályok betartásával! (Tűz mellett oltóanyag elhelyezése, a gyúlékony anyagok tűz mellől eltávolítva.) Mielőtt otthagynák a tűzrakó helyet, kérjük, győződjenek meg róla, hogy a tüzet valóban eloltották! A vendégek rendelkezésére álló tűzifán és papíron kívül más anyagok (pl. műanyag, gumi) égetése szigorúan tilos!
 9. A nyaralóban Wi-fi rendszer üzemel, amelynek használata térítésmentes, a Vendég a Wi-fi csatlakozás jelszavát a Nyaralóba való bejelentkezéskor kapja meg. 

A Wi-fi folyamatos, megszakítás nélküli működését és elérhetőségét a Nyaraló nem garantálja.

A Wi-fi használata során vagy következtében a Vendég készülékében vagy annak tartalmában keletkezett közvetlen vagy közvetett károkért a Nyaraló nem vállal felelősséget. A szolgáltatást a Vendég a saját felelősségére és kockázatára veszi igénybe.

 1. Eltávozáskor és éjszakára kérjük a kapukat és az épület bejáratait kulcsra zárni!
 2. Kérjük a berendezési tárgyak rendeltetésszerű használatát! A dekorációs célt szolgáló használati tárgyakat,  kérjük, ne vegyék el a helyükről. A benti berendezési és használati tárgyakat (szék, ágy, ágynemű, matrac, TV, stb.) kérjük, ne vigyék ki a kertbe. 
 3. Kérjük a kerti játékok és gyermek eszközök rendeltetésszerű használatát. Ezeket mindenki saját felelősségére használja!
 4. A Nyaralót a Vendégek tisztán kapják meg, és ottlétük alatt maguk kell ügyeljenek a tisztaságra.
 5. Távozáskor a házat olyan állapotban kell átadni, ahogy érkezéskor átvették. Ebbe a takarítás nem tartozik bele, azonban kérjük igyekezzenek rendet hagyni maguk után!
 6. A háztartási szemét gyűjtése a konyhában található szemetesben lehetséges. Ha ezek megtelnének az Önök itt tartózkodása alatt, kérjük ürítsék ki azt a kertben található nagy kukába és minden esetben használjanak kukászsákot, ne ömlesszék a szemetet a kinti nagy kukába! Újabb szemeteszsák a konyhában található.
 7. A házban darálós szennyvíz átemelő rendszer működik. A wc-be a wc papíron kívül semmilyen egyéb dolgot (nedves törlőkendő, egészségügyi betét, tampon) ne dobjon. Azonnali dugulást okoz, melynek elhárítási költségét a Vendég állja. (50 000 Ft)
 8. A házban mennyezet hűtés működik. Hatékony működéshez a nyílászárók zárva tartása,  valamint a beállított automatikus üzemű zsaluzia  akadálymentes működése szükséges. 
 9. Zsaluzia használata: A szobákban elhelyezett kapcsolók alsó sorában lévő gombokkal tudják szabályozni a zsaluzia  mozgását. Kivéve a délutáni időszakban amikor a megfelelő hőmérséklet tartása miatt árnyékolásra van szükség. A rendszer automatikusan mozgatja a lamellákat. Kérjük ezen időszakban ne akadályozzák a szükséges árnyékolást, mert a szobákban a hűtés nem tud hatékonyan működni. Fontos, hogy a zsaluzia vonalában ne tartsanak semmilyen akadályozó tárgyat, bútort!
 10. A pliszé (elhúzható szúnyogháló) minden nyíló ajtón megtalálható, oldal irányban elhúzható. Kérjük figyeljenek a rendeltetésszerű használatra.
 11. A medencét, vízi eszközöket mindenki saját felelősségére használja!
 12. A medence karbantartását kizárólag mi végezzük! A medencéhez tartozó aknába lemenni szigorúan tilos, gépészethez hozzányúlni tilos! Bármilyen ebből eredendő kár a vendéget terheli!
 13. A medencére vonatkozó további szabályokról a medence melletti táblán tájékozódhat.
 14. A nyaraló jól felszerelt konyhával rendelkezik, kérjük az eszközök, kisgépek rendeltetésszerű használatát. A mikrohullámú sütőbe ne tegyenek be fémet tartalmazó tárgyat!
 15. A kertet a házigazda gondozza, kérjük ügyeljenek a növények épségére, legyen az virág, bokor vagy fa.
 16. Felhívjuk figyelmét, hogy a tulajdonosnak nem áll módjában felelősséget vállalni és kártérítést fizetni az önhibáján kívül történt eseményekből eredő károkért (pl. természeti csapás, jégeső, tűz, áramszünet, stb.).
 17. A tulajdonos nem vállalja a felelősséget esetleges balesetekért, személyi sérülésekért, a vendégek vagyoni káráért.
 18. A tulajdonos fenntartja a jogot, hogy a botrányosan viselkedő, a házirendet be nem tartó Vendégeket nem fogadja, illetve a Nyaralóból azonnal eltávolítja.
 19. A megadott távozási időpont előtti elutazás esetén szállásdíjat nem térítünk vissza!
 20. Kérjük a horgászati szabályzat betartását!
 21. Mint minden háztartásban, a Nyaralóban is előfordulhat, hogy valami a vendégek hibáján kívül tönkremegy, vagy meghibásodik. Ha valamilyen rendellenességet észlelnek, az esetleges komoly károk megelőzése érdekében szíveskedjenek azt a szállásadónak haladéktalanul jelezni.
 22. Szállásunk százalékos kötbérrel lemondható: Érkezés előtt 30-21 nap: az előleg 50% Érkezés előtt 20-11 nap : előleg 75 %, Érkezés előtt 10 napon belüli lemondás esetén az előleg 100 %
 23. Vendég jelen Házirend kitöltésével és aláírásával a fent leírtakat elfogadta és megértette valamint elismeri, hogy a fent megadott személyes adatai a valóságnak megfelelnek.
 24. A Vendég vállalja a felelősséget a Nyaralóban tartózkodó többi személy okozta esetleges kárért is.